Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Tärkeä linja-autovuoro loppuu Rautjärvellä ja Parikkalassa

Lakkaustusuhan alla olevaan vuoroa käytetään niin Rautjärvellä kuin Parikkalassa. Anssi Kemppinen Lakkaustusuhan alla olevaan vuoroa käytetään niin Rautjärvellä kuin Parikkalassa.

Linja-autoyhtiö Savonlinja lopettaa vuoden alusta vuoronsa Lappeenrannan ja Savonlinnan väliltä. Yhtiö lopettaa meno-paluuvuoron, joka lähtee aamukuudelta Lappeenrannasta ja paluumatkalle Savonlinnasta kello 13.55.
– Tämä oli aika kova isku meille, ja vaikuttaa dramaattisesti Simpeleelle päin tulevien koululaisten kulkemiseen, sanoo Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila.
Kunnan tietojen mukaan aamuvuorolla Asemanseudulta ja etelästä linja-auton kyytiin astuu 16 peruskoululaista ja kuusi lukiolaista sekä muutama työntekijä.
Savonlinjan ELYlle lähettämän reittiliikennehakemuksen mukaan lakkautumisen perusteena on kannattamattomuus ja yhtiö toivoo linjaa ostoliikenteeksi. Nyt linja on reittiliikennettä eli se toimii markkinaehtoisesti. Kannattavuus tulee matkalipputuloista.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt linjan lakkautuksesta lausuntoa muun muassa Rautjärven ja Parikkalan kunnalta.
ELYn joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaan mukaan ELY käy läpi kuntien vastaukset ja tekee ratkaisut.
– Tähän tilanteeseen tehdään ratkaisu aika nopeasti, sillä tammikuu on kohta, sanoo Marjamaa.
ELY päättää hankitaanko liikenne jonkin tuen avulla. Vuoro pitänee myös kilpailuttaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta