Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

SPR:n Rautjärven osasto toimii taas

Punaisen Ristin Rautjärven paikallisosasto on herännyt ruususen unestaan ja käynnistänyt jälleen toimintansa. Keskiviikkoiltana osasto tarjosi kaikille avoimen auttajakurssin, jossa kymmenkunta innokasta "oppilasta" kertasi tärkeimpiä, hätätilanteissa eteen tulevia asioita kuten hengitystien avaaminen, kylkiasento, tukehtumisvaarassa olevan ensiapu; verenvuodon tyrehdyttäminen ja auettavan suojaaminen kylmältä.

Auttajakurssit materiaaleineen ovat 140 vuotta tänä vuonna täyttävän Punaisen Ristin lahja suomalaisille. Kursseja onkin järjestetty eri puolilla Suomea, ja ne ovat olleet osallistujille maksuttomia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

SPR:n Rautjärven osasto on Kaakkois-Suomen alueen vanhimpia, mutta toiminta oli viime vuodet pysähdyksissä. Nyt toimitaan jälleen uudella innolla, puheenjohtajana on Teppo Nurminen ja hallitukseen kuuluvat lisäksi Kati Häyhä, Helena Lankinen, Ulla Lankinen, Marja Holli ja Kaisa Tiippana.

Suunnitelmissa on esimerkiksi käynnistää ystävätoiminta, jolle arvellaan olevan tarvetta myös kunnan eteläpäässä. Lauantaina 22.10. osasto vastaa Miettilässä pidettävän etsintäharjoituksen ruokapuolesta.

Kommentoi

Hae sivuilta