Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

MiettiläKollauksessa ratkesi myös kaurakiisselin syönnin SM

Neljännen kerran tänään lauantaina järjestetty MiettiläKollaus Rautjärven Miettilässä, vahalla kasarmialueella, houkutteli paikalle jopa enemmän yleisöä kuin edellisvuonna.  Sää oli kohdillaan: aurinko paistoi mutta ei liian helteisesti.

Miettilän Nuorisoseura, Rautjärven Reserviupseerikerho ja Rautjärven Reserviläiset olivat onnistuneet tekemään tapahtumasta jälleen mielenkiintoisen ja monipuolisen. Kuten nuori Ville Rita avauspuheessaan totesi, tapahtuma on erinomainen esimerkki Suomi 100-vuoden Yhdessä -teemasta. Talkoita oli tehty ja talkoita tehtiin koko päivä, jotta yleisöllä riitti katsottavaa, kuunneltavaa, syötävää ja juotavaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuman eksoottisin ruoka oli tälläkin kertaa kaurakiisseli. Kyse on perinneruuasta, jota ei nykyään saa juurikaan muualla kuin Etelä-Karjalassa. Tapahtumassa järjestettiin myös varmasti maailmanhistorian ensimmäinen kaurakiisselin syönnin Suomen mestaruuskisa, joka käytiin nyt ensimmäisellä kerralla kutsukilpailuna ja itä-länsi -välisenä mittelönä. Länttä edustivat tilaisuuden kutsuvieras hiihtäjälegenda Juha Mieto sekä tapahtumassa esiintyneen Roikastajat -yhtyeen Kari Peltoniemi ja itää Aarto Kosunen, Maija Hiltunen ja Raili Häyhä.

Raati, Kaija Luumi ja Aili Kuronen, kiinnitti voittajaa valitessaan huomionsa muun muassa kiisselin kirvoittamaan kommentointiin sekä syöjien ilmeisiin ja eleisiin.

- Meillä Pohjanmaalla on reilumpi meininki, vieraalle laitetaan eteen kinkkua, totesi Kari Peltoniemi lautasellisen jälkeen. Juha Mieto arveli, että kiisselillä olisi hyvä testata taloon sopivaa vävyä. Kaurakiisselin syönnin ensimmäinen Suomen mestari Raili Häyhä taas hehkutti, ettei edes saa sanotuksi, miten hyvää kiisseli oli.

Tapahtuman musiikista vastasivat Korsuorkesteri solistinaan Pekka Hartonen, pohjanmaalainen Roikastajat sekä Ylioppilaskunnan Laulajien tuplakvartetti.

Historiallisen luennon piti dosentti Juha Pohjonen, joka suorin sanoin ja kaunistelematta kertoi muun muassa rajaloikkareista, jotka vilkastuttivat rajaseudun elämää Parikkalassa ja Rautjärvellä heti sotien jälkeen.

Luento veti ison kuulijajoukon ja sai kosolti kiitosta.

HUOM, KORJATTU, SM-KISAN VOITTAJA OLI RAILI HÄYHÄ.

   

Kommentoi

Hae sivuilta