Julkaistu    |  Päivitetty 

Suurin kokko tavoitteena

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Haasteita pitää Ossi Huikon mukaan olla. Vaikka maailman suurin juhannuskokko omalla pellolla 2018.

Rautjärven Pitkäjärvellä kokkotulille on kokoonnuttu 19 kertaa. Tänäkin vuonna Ossi Huikon ja InKan kyläyhdistyksen yhteisellä kokolla oli noin 250 kävijää. Vuoden päästä luku voi olla paljon korkeampi. Sitä on ainakin tuleva kokko.

– Norjan Ålesundissa olleella kuormalavoista tehdyllä kokolla oli vuosi sitten korkeutta 47 metriä. Eiköhän me panna maailmanennätys uusiksi ainakin metrillä, onhan kokko silloin kahdeskymmenes meidän pellolla, Huikko sanoo.

Ossilla omine talkoojoukkoineen on suunnitelmat piirustuksineen valmiina. Niin myös keskipilarina tarvittava järeä 20 metrinen kuusen runko ja sen päällä olevalle lavalle risuhäkkeineen nostettava kevyempi männyn runko. Valmistelut kuten tukivaijereiden kiinnityspaikkojen teko alkavat jo tänä syksynä. Pystytyksessä tarvittava nosturi 50 metrisellä puomillakin on jo varattu.

– Kaikki orkesteria ja tanssilavaa myöten on sovittu ja suunniteltu. Maailmanennätyskokon paikka on Kaljusenlammen rannalla ladon ja lintutornin välissä. Turva-aluetta tulee 60 metriä.

Kuva tämän vuoden kokolta.

Kuva: Erik Luukkanen

Kommentoi

Hae sivuilta