Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Venäjä kiinnosti myös brittisuunnistajia

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Itärajalla on ollut tänä kesänä poikkeuksellisen vilkasta, kun Venäjä ja raja ovat kiinnostaneet luvattomia kulkijoita.

Viimeisin tapaus on eiliseltä sunnuntailta Parikkalasta, kun neljän hengen, Britanniasta kotoisin oleva nuorten miesten suunnistajaseurue päätti Jukolan viestistä palatessaan etsiä vielä yhden rastin Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta.  Seurue jätti ajoneuvon parkkiin rajalle johtavan tien varteen ja jatkoi matkaa jalkaisin ensin rajavyöhykkeelle ja siitä rajan ylitse Venäjän puolelle. Miehet olivat ehtineet viettää raja-aukolla aikaa useamman olutpurkillisen verran, ennen kuin Kolmikannan rajavartioaseman partio tavoitti seurueen rajan läheisyydestä, "rysän päältä".

Miehet otettiin kiinni epäiltynä valtionrajarikoksesta. Esitutkinnassa he myönsivät syyllistyneensä valtionrajarikokseen ja kertoivat nähneensä sekä ymmärtäneensä rajavyöhykkeestä varoittavat kyltit, mutta halunneensa silti ottaa riskin asiassa. Epäiltyjen kertoman mukaan Venäjällä käyminen houkutti suuresti.

Epäillyt haastettiin vastaamaan valtionrajarikoksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen, ja he saivat tämän jälkeen jatkaa matkaansa kohti Britanniaa. Tapauksesta on informoitu Venäjän rajavartiopalvelua normaalin käytännön mukaisesti.

- Valtionrajarikokset eivät ole erityisen harvinaisia Kaakkois-Suomen rajavartiostossa, mutta on poikkeuksellista, että vastaavankaltaisia tapauksia tapahtuu muutamien päivien välein, summaa tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

 

Kommentoi

Hae sivuilta