Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Abijulisteesta somehitti

´Parikkalan lukion abien, Paula Riihijärven ja Jenna Laukkasen kirjoittamasta abijulisteesta on tullut varsinainen hitti sosiaalisessa mediassa.
Kun Parikkalan-Rautjärven Sanomat julkaisi julisteen kuvan muiden penkkarikuvien joukossa omilla Facebook-sivuillaan viime perjantaina, kuvaa on sen jälkeen jaettu ennätysmäisesti yli tuhat kertaa, ja tykkäyksiä se oli kerännyt eilisaamuun mennessä noin 5 400. Tiistaina kuva oli jaettu myös netissä ilmestyvän viihdelehti Staran sivuille.
Julisteen teksti on suunnattu lukiolaisilta yläkoululaisille:
Hyvät yläkoululaiset, vaikka teillä on nyt rankka aika elämässä (murrosikä), niin muistakaa, että opettajillanne on AINA rankkaa. He eivät tarvitse teidän kettuilua. He antavat teille parhaat mahdolliset eväät elämään, joten arvostakaa heitä. Opettajat eivät tiedä teidän taustoja, mutta ette tekään heidän.
Joten nyt s....a lopettakaa se pe...ly ja se v... lätinä ja käyttäytykää kuin ihmiset. (Ei koske kaikkia)  - Kiitos, abit.
– Idea julisteeseen tuli siitä kun tuntuu, että nuoremmat sukupolvet ovat viime vuosina unohtaneet täysin kunnioittaa opettajia. Murrosikä on vaikea aika, mutta opettajien työ on myös vaikeaa, sillä hehän vanhempien lisäksi antavat parhaimmat eväät elämää varten, Paula Riihijärvi perustelee julistetekstiä.
– Meidän sukupolvi ainakin arvostaa opettajia ja heidän työtään todella paljon, ja haluamme puolustaa heitä. Joidenkin yläasteelaisten etenkin pitäisi oppia sama, Paula näkee.
 Julisteen saama suuri somehuomio tuli koko abiluokalle todellisena yllätyksenä:
– Emme olisi ikinä ajatelleet julisteen eksyvän someen. Mutta on aivan ihanaa, et se on pistänyt  ihmiset pohtimaan.
Parikkalan-Rautjärven Sanomien Facebook-sivuilla julisteen tekstiä on kommentoitu muun muassa näin:
”Opettajien kunnioittaminen lähtee sieltä kotoa. Ajatelkaa vanhemmat mitä puhutte kotona lasten kuullen ja miten puhutte lastenne opettajista. Siis mallioppimista vauvasta vaariin. En ihmettele jos opettajat palaa loppuun”.
”Mistähän se johtuu, kun itse kävin koulua, niin opettajia kunnioitettiin ja koulukiusaaminen oli tosi vähäistä”.
”Mahtavuutta, abeilla on painavaa sanottavaa!”
”Täysin räkänokkia tuon ikäiset, ei mitään kokemusta elämästä. Tosin löytyy myös poikkeuksia, fiksuja nuoria”
”Kotoahan se kasvatus pitäs lähteä!! Loppukasvatus kärsivällisyys, kohteliaisuus pitäs jo omasta päästä löytyä !!!!”
”Ihan perusarvoista ja hyvistä tavoista tuo käytös ja kunnioitus lähtee.”
Tyypillisiä kommentteja ovat myös ”Upea veto!”, ”Asiaa”, ”Hyvä abit”, ”On niin totta”.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta