Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

Huutokauppakeisari ensi kesän Tyrnimarkkinoille

Parikkalan Koitsanlahdessa, Satu ja Ilmari Hallikaisen tilalle vietetään tänään lauantaina, kello 14:ään asti, perinteisiä Tyrnimarkkinoita. Harmaasta taivaasta ja sateesta huolimatta tapahtuma on saanut jälleen kansaa liikkeelle - jo puoleenpäivään mennessä autojen pysäköintiä ohjanneet Koitsanahden kyläyhdstyksen miehet olivat saaneet näyttää paikan noin parille sadalle autolla.

Ensi vuonna, kun tapahtuma järjestetään 16.9., parkkitila saattaa jopa loppua kesken, sillä tapahtuman vetonaulana on Aki ja Heli Palsanmäen vetämä huutokauppa. Televisiosta tuttu Huutokauppakeisari meklaa tavaraa, jota kuka tahansa voi tuoda myyntiin. Tavaroista on kuitenkin etukäteen ilmoitettava Satu Hallikaiselle, ja tavaroiden lyöntihinnasta pidätetään myös pieni provisio kulujen kattamiseen. Satu Hallikainen sanoo varanneensa kiireisen keisarin jo jokin aika sitten, Palsanmäkien ensi vuoden kalenteri oli tuolloin täynnä jo elokuulle saakka.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tämän vuoden Tyrnimarkkinoilla oli parisenkymmentä myyntipistettä. Kotiin ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin eikä vatsoin, sillä tarjontaa, muun muassa syksyn satoa, oli yltäkylläisesti. Nyt oli myös tilaisuus saada ne kauden viimeiset Hallikaisen mansikat.

Kommentoi

Hae sivuilta