Julkaistu    |  Päivitetty 
Päivi Jantunen

Parikkala harkitsee lämpölaitoksen myyntiä

Parikkala harkitsee lämpölaitoksen myyntiä Päivi Jantunen


Parikkalan kunnassa on valmisteltu lämpölaitoksen myyntiä Vapo Oy:lle. Kunnanhallitus ottaa kaupan edellytyksiin kantaa huomenna (6.9.).
Parikkalan kunnan viranhaltijat ovat neuvotelleet, kunnanhallituksen alkukesästä tekemän päätöksen mukaisesti, kunnan lämpölaitoksen myynnistä Vapo Oy:lle.
Kaupan kohteena on Parikkalan kunnan koko lämpötoiminta: Parikkalan keskustassa ja Akonpohjassa sijaitsevat hakelämpökeskukset, kevytöljykattilat ja pellettilämpökeskus sekä niihin liittyvät kaukolämpöverkostot.
Lämpölaitoksen tasearvo on noin 1,25 miljoonaa euroa. Sekä Vapo että Parikkalan kunta ovat laatineet verkon ominaisuuksiin ja arvon määrittämiseen liittyvät selvitykset, joiden pohjalta kunnanhallituksen kokouksessa tarkastellaan edellytyksiä neuvottelujen jatkamiseen, esisopimuksen laatimiseksi.
Kunnan puolelta neuvotteluja on käyty kunnanjohtaja Vesa Huuskosen johdolla. Kokouksessa asian esittelyyn ja keskusteluun - ennen varsinaista päätöksentekoa - osallistuvat myös Vapo Oy:n edustajat ja Parikkalan kunnan rakentamispäällikkö Olli Summala ja yhdyskuntatekniikan päällikkö Anu Nikulainen.
Huuskonen esittää kunnanhallitukselle, että valmisteluja esisopimuksen laatimiseksi jatketaan.
Lämpölaitoksen myynnin tavoiteaikataulu on nopea. Mikäli myynti etenee esitetyllä tavalla, esisopimus valmistellaan kunnanhallituksen päätettäväksi lokakuun alkuun mennessä ja käsitellään valtuustossa marraskuussa.
- Tavoitteena on, että lämpölaitos verkostoineen siirtyy Vapolle ensi vuoden alusta.
Lämpölaitoksen myynnissä on kysymys isosta ja merkittävästä periaatteellisesta ratkaisusta, jossa puntarissa on kunnan ja kuntalaisten etu.
Huuskonen ennakoi, että tiistaina asiasta käydään kunnanhallituksessa laajaa keskustelua.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta