Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

Kekäleniemen kyläläiset kokoontuvat laavulla

Kekäleniemen kyläläisiä keskiviikkoillan talkoissa omalla laavulla. Leena Pajari-Kosonen Kekäleniemen kyläläisiä keskiviikkoillan talkoissa omalla laavulla.

Mikä ihmeen Kekäleniemi? joutui Etelä-karjalan Kärki-Leaderin hankeneuvoja Markku-Pekka Antikainenkin aikoinaan pähkäilemään, kun juuri perustettu Kekäleniemen kyläyhdistys vuonna 2013 ryhtyi puuhaamaan Leader-hanketta eli  kylälle uutta kokoontumispaikkaa ja frisbeegolfrataa.

Nyt molemmat on tehty, ja käyttöä on niin vankkatekoisella laavulla Uimolantien varressa kuin firsbeegolfradallakin.  Keskiviikkoliltana laavulla tuprusivat makkaranpaisto- ja kahvitulet ja talkoolaisilla pukkasi hikeä: illan aikana täytettiin juuri valmistunut liiteri eli halkokatos polttopuilla. Samalla vietettiin Leader-viikon kyläiltaa: Markku-Pekka Antikainen on päättänyt, että "pönötysillat" ovat jo historiaa, nyt tavataan talkoiden merkeissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kekäleniemi on noin 30 vakiasukkaan idyllinen kylä Rautjärvellä.

 -Laskemme kyläksi alueen, joka ulottuu kuutostieltä Latvajärvelle, selvitti kyläyhdistyksen sihteeri Maija Matikainen. Talkoissa paikalla oli myös kylän nuorin, kuukauden ikäinen tyttövauva äitinsä Jenni Raution kanssa.

Kommentoi

Hae sivuilta