Julkaistu    |  Päivitetty 
Marika Anttonen

Kesän helteet jakavat mielipiteitä puolesta ja vastaan

Helteet saavat ihmiset uimarannoille viilentymään. Vesipeto Riku, 2 ei malttanut lopettaa polskuttelua. Marika Anttonen Helteet saavat ihmiset uimarannoille viilentymään. Vesipeto Riku, 2 ei malttanut lopettaa polskuttelua.

Helteet hellivät Parikkalaa viime viikolla. Alkuviikko oli lämpimin, loppuviikosta sateet jo palasivat. Lomailijalle säät olivat varmasti mitä parhaimmat, kun taas esimerkiksi rakennustyömailla ilmat olivat turhankin tukalat.

 

Parikkalan keskustassa, kunnan omistamassa Simonkujan kerrostalossa tehdään remonttia.

– Nyt uusitaan parvekkeet. Parvekkeen ja huoneiston välinen ulkoseinä uusitaan sisäverhousta lukuun ottamatta kokonaan. Lisäksi parvekkeiden kaiderakenteet, ovet ja ikkunat uusitaan, Parikkalan kunnan rakentamispäällikkö Olli Summala kertoo.

Talon julkisivun puolen parvekkeet ja ikkunat on vuorattu umpeen muovilla. Tunnelma on kuuma niin rakennustelineillä talon seinustalla kuin seinien sisäpuolella asunnoissakin.

– Pahinta on, ettei saa tuuletettua mitenkään. Asun yksiössä ja parvekkeelle ei nyt pääse eikä edes sen ovea saa auki, talossa asuva Pertti kertoo.

Valo pääsee muoveista läpi, joten sysipimeässä ei sentään tarvitse olla.

– Mutta ei näe onko ulkona kesä vai talvi.

Leipomolle helteet ovat kaksipiippuinen juttu. Kaupankäynnin osalta ne ovat hyvät, ihmiset liikkuvat ja ostavat kaikkea.

– Kesäasukkaiden tullessa pitäisi tehdä jopa tuplasti tuotteita. Koulujen alkaessa elokuussa kaupankäynti pysähtyy kuin seinään, Parikkalan Pika-Pullan toimitusjohtaja Jouni Heltimoinen kertoo.

Helteet kuitenkin kuluttavat työntekijöitä.

– Varsinkin paistajat ovat kovilla. Uunit ovat 300-400-asteisia ja kun niiden luukkuja availlaan vähän väliä, niin kuuma siellä on. Tietenkään ihmiset eivät jaksa tehdä samalla vauhdilla hommia kuin normaalioloissa.

Jäätelökauppa kukoistaa myös helteillä.

– Valmiita jäätelöannoksia ja kerta-annoksia menee kaupaksi. Kyllä maistuu jäätelö nyt, Parikkalantien varressa sijaitsevan Puoti ja Kuppila Piika & Rengin Minna Kettunen nauraa.

Lisää helteistä ensi viikon lehdessä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta