Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Parikkalan uusi pikkupiika on 17-vuotias Suvi Vilska. "Vanhoilla" piioilla rempseä ohjelmanumero Torirehveillä.

Uusi pikkupiika Suvi Vilska tuli yleisön eteen edeltäjänsä Alisa Valkeapään saattamana pikkupiikojen muodostamaa kunniakujaa pitkin. Leena Pajari-Kosonen Uusi pikkupiika Suvi Vilska tuli yleisön eteen edeltäjänsä Alisa Valkeapään saattamana pikkupiikojen muodostamaa kunniakujaa pitkin.

Parikkalassa julkistettiin tänään lauantaina järjestyksessään 30. pikkupiika. Hän on 17-vuotias Parikkalan lukiota käyvä, Särkisalmella asuva  Suvi Vilska. Suvi on parasta aikaa kesätöissä Parikkalan kirkossa, jossa hän toimii oppaana.

Piian valinta julkistettiin nyt jo toisen kerran Parikkalan torilla pidetyillä Torirehveillä. Satojen ihmisten yleisö pääsi samalla ihastelemaan nyt täysin kunnostettua tori- ja ranta-aluetta, jonka kruunaa taannoin paikalle tuotu kaarisilta. Torirehveillä kansaa ilahdutti reippaalla laulullaan Värttinä Vocal Trio, ja myös vuosien varrella valituilla pikkupiioiilla oli oma ohjelmanumero. Piiat esittivät Sirkka Laineen tilaustyönä kirjoittaman runon Piian päivä pitkänlainen, johon he olivat laatineet koreografian. Myös koko tapahtuman juonnosta vastasi "vanha" pikkupiika, vuonna 1997 valittu Riikka Piipponen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden pikkupiian ensimmäisiä virallisia tehetäviä oli asetella kukkaseppel torilla seisovan piikapatsaan päähän.

Kommentoi

Hae sivuilta